top of page

Anahtar EÄŸitim

Misyonumuz, verdiÄŸimiz eÄŸitimlerle maksimum fayda ve fark yaratmaktır. Kurumları ve bireyleri hedeflerine ulaÅŸtıracak eÄŸitim programlarını/ metotlarını oluÅŸturmak ve bu programlara katılan kurum ve bireylerin performanslarını arttırmak ilk hedefimizdir. ANAHTAR EÄŸitim ve Yönetim Danışmanlığı, fark yaratmak, farkı yaÅŸatmak ve "sürdürülebilir baÅŸarı"ya ulaÅŸtırmak için hizmet vermektedir.

​

Vizyonumuz, evrensel eÄŸitim ilkeleri ve bilimsel çalışmalar eÅŸliÄŸinde sürekli geliÅŸerek, ülkemizdeki kurum, kuruluÅŸ ve bireylerin, hedefledikleri baÅŸarıya ulaÅŸabilmek için baÅŸvurdukları lider, uzman, öncü ve yol gösterici çözüm ortağı olmaktır.

​

Farkımız: Fonksiyonel yetkinliklerin geliÅŸimine odaklanan kiÅŸisel geliÅŸim tabanlı eÄŸitimlerimizi, Daniel Goleman'ın Duygusal ve Sosyal Zeka Teorisi ile Albert Ellis'in DüÅŸünsel Duygulanımcı Davranış Teknikleri üzerine inÅŸa ediyoruz. ÖÄŸrenmede Kültürel Zeka'nın ve genetik mirasın önemini çok iyi bildiÄŸimizden, Mevlana ve Yunus Emre gibi Anadolu düÅŸünürlerinden de feyz alıyoruz. Katılımcılarda öÄŸrenme isteÄŸi yaratan teknikleri, çaÄŸdaÅŸ ve çağımıza uyarlanmış bilimsel öÄŸretiler ile destekliyoruz.

​

"YetiÅŸkinler yaÅŸayarak öÄŸrenirler" görüÅŸünü benimsiyoruz. Bu sebeple, eÄŸitim faaliyetlerimizi kurgularken, yaratıcı drama metotlarından faydalanıyoruz. 

​

Uzman eÄŸitim kadromuz ile firma ihtiyaçlarına yönelik eÄŸitimlerin hazırlanması ve sunulması konusunda hizmet verirken, eÄŸitim programlarını firma ihtiyaçlarına özel olarak tasarlayıp, iç eÄŸitmenleri eÄŸitiyor ve mevcut kaynakların etkin kullanılması konusunda  destek verebiliyoruz.

ANAHTAR EÄŸitim ve Yönetim Danışmanlığı olarak, eÄŸitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve eÄŸitim sonuçlarının ölçülmesi aÅŸamasında da destek veriyoruz. Çünkü, eÄŸitim sonrasında elde edilen gelirlerin, eÄŸitim maliyetlerinin üzerinde olması gerektiÄŸine inanıyoruz.

​

Takım üyeleri arasındaki iletiÅŸim bozukluklarının çözüldüÄŸü, potansiyelini fark etmiÅŸ ve etkin olarak kullanabilen çalışanların var olduÄŸu, herkesin zevkle çalıştığı, yetenek yönetimi konusunda güçlü adımlar atılan, müÅŸteri memnuniyetinin ve satışlarınızın artıp insan kaynağına baÄŸlı maliyetlerinizin büyük ölçüde düÅŸtüÄŸü bir ÅŸirkette çalıştığınızı hayal edin. EÄŸer gülümsüyorsanız size dokunabildik demektir. Çünkü size tam olarak bunu vaat ediyoruz.

​

ANAHTAR EÄŸitim’in en belirgin farklılığı, birlikte çalıştığı kurumların biyoritmlerine uygun programları tasarlayabilmesidir.

​

Planlanan programlar “uygulama” ağırlıklı olarak tasarlanmakta, Viola Spolin ve Augusto Boal gibi liderlerin yaratıcı drama teknikleri ile bezenmektedir.

​

IMG_Femme_20201216_130934_processed.jpg
IMG_Femme_20201216_124319_processed.jpg

Metodoloji; Daniel Goleman’ın “Duygusal ve Sosyal Zekâ Teorisi” ile Albert Ellis’in “DüÅŸünsel Duygulanımcı Davranış Teknikleri” John Kabat-Zinn’in “Bilinçli Farkındalık” yaklaşımı ve Martin Seligman’ın “ÖÄŸrenilmiÅŸ Ä°yimserlik Teorisi” üzerine inÅŸa edilmektedir.

​

EÄŸitim Süreci:

Kurumsal eÄŸitim faaliyetleri, ihtiyaçların belirlenmesinden baÅŸlayıp eÄŸitim sonuçlarının ölçülmesine kadar uzanan bir süreçtir. Her aÅŸamasının çok iyi planlanarak uygulanması ve sonuçlandırılması önemlidir. Kurumlar bu süreci, kendi iç yapıları ile ya da eÄŸitim ÅŸirketleri ile birlikte yürütmektedirler. Sözün özü eÄŸitim süreci bir proje yaklaşımı ile ele alınmalı, ÅŸirket eÄŸitim / Ä°K departmanı ve eÄŸitim ÅŸirketi yetkililerinin koordineli çalışması sonucunda planlanmalı ve sonuçlandırılmalıdır.

 

Paket Programlar:

Günümüzde ÅŸirket ve kurumların bir çoÄŸunun kurumsal yapıları oturmuÅŸtur. Dolayısıyla kurumlar, kendilerine özgü eÄŸitimler talep edip ve planlanmaktadırlar. Hatta aynı kurum içerisindeki farklı departmanların bile, farklı içerikler ile aynı konuda eÄŸitimlere ihtiyaç duydukları görülmektedir. Kuruma ve aslında katılımcıya özel eÄŸitim içeriklerinin oluÅŸturulması da ilgili departman yöneticileri, ÅŸirketin eÄŸitim departmanı ve eÄŸitim ÅŸirketi yetkililerinin koordineli çalışması sonucunda planlanmalı ve ÅŸekillendirilmelidir.

 

YetiÅŸkin öÄŸrenmesi:

EÄŸitimlerde temel amaç öÄŸrenmenin saÄŸlanmasıdır. ÖÄŸrenme yetiÅŸkinlere yönelik yapıldığına göre “yetiÅŸkinler nasıl öÄŸrenir?” sorusuna cevap aramak gerekir.

 

YetiÅŸkinler;

  • Neden öÄŸrendiklerini bilmek isterler.

  • Konuyla ilgili tecrübeleri vardır.

  • Yeni öÄŸrendikleri bilgi ve becerilerini uygulamak isterler.

  • Ä°ç ve dış faktörlerle motive olurlar.

  • Yapacakları eÄŸitim çalışmasının uygulamalı eÄŸlenceli, interaktif olmasını tercih ederler.

​

Bunları saÄŸlayabilmek adına eÄŸitim çalışmalarında;

  • Yaratıcı Drama ve Role Play Çalışmaları,

  • Film, Örnek Olay çalışmaları,

  • Beyin Fırtınası ve Soru Sorma TekniÄŸi kullanılabilir.

 

Sürdürülebilir Programlar olması:

Günümüzde, eÄŸitim programlarında kazandırılan davranışların sürdürülebilir, uygulanabilir olması ve katılımcıların kiÅŸiye özel bir takım sonuçlara ulaÅŸması istenmekte ve beklenmektedir.

bottom of page