top of page

Duygularım Zorba ve Ben (Mobbing’e Karşı Mücadelede Alınabilecek Zihinsel Önlemler)

Duygulara odaklanınca iş hayatında duygular konusundan uzak kalabilmek mümkün değil. İş hayatında duygular konusunun son dönemde en çok gündemde olan kısmı ise “mobbing” olarak bilinen “iş yerinde psikolojik taciz”. Mobbingi önemli kılan konu ise mobbingin özdeğeri hedef almış olmasıdır. Özdeğeri olumsuz etki alan bir kişinin neredeyse çalışamaz hale gelmesi kaçınılmaz bir sondur.


Biz bu çok önemli konuda bizden bir hikayenin eşliğinde mobbing sürecinin aşamalarını incelemek, bu aşamalarda neler yapılabileceği konusunda önerilerde bulunmak yolunu seçtik. Bu sürecin bir tercih süreci olduğu görüşündeyiz. Kişi, ya kurban olmaya razı olacak ya da duygusal ve sosyal zekasını kullanarak kahraman olmayı seçebilecektir.


Bunu yaparken en önemli rehberimiz ise Duygusal ve Sosyal Zeka teorisi oldu. Bu teori çerçevesinde yaptığımız çalışmada Albert Ellis’in Düşünsel Duygulanımcı Davranış Terapisi Tekniği (Rational Emotive Behavior Therapy Technics), Martin Seligman’ın iyimserlik yaklaşımı öne çıkmaktadır.


Mobbing süreci ile ilgili alınabilecek çeşitli seviyelerde ve alanlarda tedbirler vardır. Bu kitap kişisel önlemler konusunda bir yaklaşım olması hedeflenmiştir. Mobbingsiz bir iş yaşamı dileklerimizle...


Ayça Mumkule – Eray Beceren


DUYGULARIM ZORBA VE BEN

(Mobbing’e karşı mücadelede alınabilecek zihinsel önlemler)


Eser Adı: Duygularım, Zorba ve Ben

Dili: Türkçe

Yazar: Ayça Mumkule - Eray Beceren

Genel Yayın Yönetmeni: Nurettin Hacıkurtiş

Kitap Editörü: Ece Özbaş Korkmaz

Kapak Tasarımı: Yunus Karaaslan

Sayfa Tasarımı: Atiye Yaprak

Kitabın Türü: Kişisel Gelişim


Özellikler

Cilt Bilgisi: Karton Kapak

Kâğıt Bilgisi: İthal Kâğıt

Basım Tarihi: Kasım 2012

Sayfa Sayısı: 127

Kitap Boyutları: 13,5cm x 21cm

ISBN No: 978-605-5711-91-7

Etiket Fiyatı: 12 TL


32 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page