top of page

Şirket Çalışanlarınız için Nasıl bir eğitim istiyorsunuz?

  1. Eğitim Süreci:  Eğitim süreci ihtiyaçların belirlenmesinden başlayarak eğitim sonuçlarının ölçülmesine kadar uzanan bir süreçtir. Her aşamasının çok iyi planlanarak uygulanması ve sonuçlandırılması önemlidir. Kurumlar bu süreci, kendi iç yapıları ile ya da eğitim şirketleri ile birlikte yürütmektedirler. Sözün özü eğitim süreci bir proje yaklaşımı ile ele alınmalı, şirket eğitim departmanı ve eğitim şirketi yetkililerinin koordineli çalışması sonucunda planlanmalı ve sonuçlandırılmalıdır.

  2. Paket Programlar: Günümüzde şirket ve kurumların bir çoğunun kurumsal yapıları oturmuştur. Buna paralel olarak ise kurumlar kendilerine özgü eğitimler talep edilmekte ve planlanmaktadır. Hatta aynı kurum içerisindeki farklı departmanlar, farklı içerikler ile aynı konuda eğitimlere ihtiyaç duydukları görülmektedir. Kuruma özel eğitim içeriklerinin oluşturulması da ilgili departman yöneticileri, şirketin eğitim departmanı ve eğitim şirketi yetkililerinin koordineli çalışması sonucunda planlanmalı ve şekillendirilmelidir.

  3. Yetişkin öğrenmesi: Eğitimlerde temel amaç öğrenmenin sağlanmasıdır. Öğrenme yetişkinlere yönelik yapıldığına göre “yetişkinler nasıl öğrenir?” sorusuna cevap aramak gerekir. 

Yetişkinler

  1. Neden öğrendiklerini bilmek isterler

  2. Konuyla ilgili tecrübeleri vardır.

  3. Yeni öğrendikleri bilgi ve becerilerini uygulamak isterler

  4. İç ve dış faktörlerle motive olurlar

  5. Yapacakları eğitim çalışmasının uygulamalı eğlenceli, interaktif olmasını tercih ederler.

Bunları sağlayabilmek için eğitim çalışmalarında

  1. Yaratıcı Drama ve Role Play Çalışmaları,

  2. Film, Örnek Olay çalışmaları,

  3. Beyin Fırtınası ve Soru Sorma Tekniği kullanılabilir.

  4. Sürdürülebilir Programlar olması: Eğitim programlarının sürdürülebilir, uygulanabilir olması ve katılımcıların kişiye özel bir takım sonuçlara ulaşması isteniyor ve bekleniyor.

  5. Bu amacı gerçekleştirebilmenin birinci adımı, kişisel ve kurumsal gelişim eğitimlerinin Duygusal ve Sosyal Zeka Temeli üzerine kurulmasıdır.

  6. Bir sonraki aşama ise, katılımcıların kendilerini tanımaları, konu ile ilgili olarak kişisel çözümlerini geliştirebilmelerini sağlayacak bir analizin kullanılması. Bu konu üzerindeki araştırmalarım sonunda Harrison Assessments Yetenek Yönetimi Sistemi işleyen ve yararlı bir sistem olduğunu gördüm. Eğitim görüşmelerimde bu sistemi tanıtıyor ve öneriyorum.

9 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page